Fit Midden-Groningen

MHC Dash

Hockey is een sport die al duizenden jaren bestaat. In 1891 introduceerde Pim Mulier het hockey in Nederland. Tot 1926 werd het hockey in Nederland gespeeld volgens de Hollandse regels die nergens anders werden gehanteerd. In de loop der jaren heeft de hockeysport zich ontwikkeld tot de huidige vorm zoals we die nu kennen.

Hockey is een stick- en balspel dat op gras of kunstgras wordt gespeeld. In een wedstrijd staan twee teams van elk elf spelers tegenover elkaar. Alle spelers hebben een stick met een kromme haak, waarmee zij de bal slaan, pushen of stoppen. Doel van het spel is om zoveel mogelijk doelpunten te scoren. Een doelpunt is gescoord als de bal helemaal over de doellijn is gegaan. Een wedstrijd duurt 70 minuten: twee keer 35 minuten met daartussen een rustpauze.

Populaire hockeyvariant voor senioren is fithockey of knotshockey. Fithockey is een eenvoudige vorm van hockey in spelvorm. Het wordt gespeeld in de buitenlucht op een deel van het kunstgrasveld. In plaats van een hockeystick wordt er gebruik gemaakt van een foamknots en een zachte bal. Fithockey is dé teamsport bij uitstek voor ouderen die gezellig en gezond willen sporten in de buitenlucht. Het is veilig en de aard van het spel maakt dat iedereen kan spelen naar eigen mogelijkheden.

< Terug naar het overzicht

Alles over deze activiteit

Deze activiteit is al begonnen, je kan je helaas niet inschrijven.

Hieronder vind je alle informatie over de activiteit. Klik op 'Inschrijven' om verder te gaan.

Informatie

Soort activiteit: sport
Tak van sport: hockey
Beschrijving aanbod:

Voor deze activiteit is geen omschrijving.

Leeftijdscategorie: 10 tot 11 jaar
Aantal plaatsen: 2
Aantal lessen: 1
Locatie: Nieuweweg 6e
9603BM Hoogezand
Aanbieder: MHC Dash
Bijzonderheden:


Datum Begintijd Eindtijd
woensdag 12 februari 2020 18:00 uur 19:00 uur


< Terug naar het overzicht

Contactgegevens

Brenda Schuiringa

Telefoonnummer overdag:

0627825371

Telefoonnummer 's avonds:

E-mailadres:

secretaris@mhcdash.nl

Website:

www.mhcdash.nl

Volg ons